Hvad er flexleasing?

Er det første gang, at du skal til at flexlease, vil du helt sikkert undre dig over hvad flexleasing rent faktisk er, og hvordan det fungerer. Det er faktisk meget simpelt, for flexleasing fungerer på den måde, at når en bil ankommer til det danske land, vil der skulle blive betalt en afgift før at du har mulighed for at få en nummerplade på din bil. Den afgift kaldes for registreringsafgiften. Som noget hurtig bonusinformation, kan vi fortælle dig at denne afgift er blevet sat ned med 30%.

Hvor meget afgiften skal være på, afhænger af hvad SKATs vurdering af bilen er. flexleasingDet er ikke noget du har indflydelse på, og hvis SKAT synes at bilen er mere værd end det du har givet for den, er det bare ærgerligt. Noget af det, som SKAT har taget med i deres overvejelser er hvornår bilen er blevet lavet, hvor langt bilen har gjort, hvilken farve bilen er, samt udstyret og den generelle stand, som bilen er i. Når SKAT skal lave deres vurdering tager de ikke bare efter hvad de synes, men i stedet for hvad de kan finde af tilsvarende biler herhjemme i Danmark, som er til salg med afgifter. Hvis de er heldige og kan finde en bil, som minder meget om din, kan du regne med at 60% af bilens værdi vil blive sat som registreringsafgift.

Flexleasing lader dig dele beløbet op i bidder

Med flexleasing har du muligheden for at dele denne afgift op i bidder, således at du har råd til biler, som du ellers ikke ville have råd til. Leasing betyder leje, og det er også hvad det rent faktisk er. Det er forskelligt hvor meget du kan dele beløbet op, men det er ikke unormalt at se flotte og dyre biler delt op i 36 måneder. Dette betyder, at du skal indbetale til bilen i 36 måneder.

Når du er færdig med at lease bilen, har du ofte den mulighed, at du kan købe bilen fra den virksomhed, som du har lejet den af. Du skal naturligvis ikke betale for afgiften igen, da du allerede har betalt denne over de mange måneder. Vælger du ikke at købe bilen, kan du lease en ny bil, hvorefter at virksomheden, som du har leaset den af, vil prøve at sælge den til en tredjepart.

Overordnet set, gør dette at du er meget mere fleksibel end hvad du ellers ville være.

Hvis du ønsker at læse mere om flexleasing kan du gøre det her!